Interview Linda Greve


Linda, jij noemt jouw onderneming ‘De Studiowinkel’ Wat betekent dat?
Toen ik mijn bedrijf een jaar of tien geleden opstartte heb ik een winkel gehuurd om daar een fotostudio in te vestigen. Daar is de bedrijfsnaam de Studiowinkel ontstaan. Inmiddels heb ik mijn studio op een andere plek maar is mijn „winkel” een plek geworden waarin allerlei producten te koop zijn. In mijn studio in Amsterdam zijn die producten ook te zien.

Hebben mensen het juiste beeld van wat jij voor hen als fotograaf/designer kunt betekenen?
Dat is een lastige vraag om zelf te beantwoorden. Ik besteed veel tijd aan het bedenken en uitvoeren van ideeen. Die moet ik natuurlijk zichtbaar maken. Op mijn nieuwe site www.destudiowinkel.nl is duidelijk te zien wat ik bied. Ik geef voorbeelden en combinaties van mijn producten. De tijd is aangebroken om meer aandacht te besteden aan het mijzelf zichtbaar maken en aan het vermarkten van mijn producten. Mijn bijdrage aan de reis van de heldin in daar een voorbeeld van.

Wat is de essentie van wat jij probeert te doen in jouw dagelijkse werk?               Het bedenken, uitvoeren en op de markt brengen van stijlvolle en spectaculaire producten met fotoafdruk. Soms werk ik samen met beeldende kunstenaars. Ik probeer foto’s op een originele manier te presenteren. Meestal zijn dat door mij gemaakte foto’s in de studio of op locatie, soms zijn dat reeds bestaande foto’s die bewerkt worden tot een bijzonder product.

Wat zou jij voor de Reis van de Heldin onderneemsters kunnen betekenen? Hoe zou jouw werk hen kunnen helpen om zichzelf en hun werk of werkomgeving te profileren?
Laat zien wie je bent en wat je doet en wees er trots op. Straal uit dat je werk je passie is en motiveer daarmee andere onderneemsters om deel te nemen aan deze reis of een stap voorwaarts in ondernemerschap te zetten. Hoe meer vrouwen deelnemen, hoe meer informatie we over elkaar en onszelf kunnen verspreiden.

Volgens mij heb jij veel lol in jouw werk met klanten. Klopt dat?
Fotografie is zeker een vrolijk vak. Ik probeer mijn „onderwerpen” op hun gemak te stellen en ik beleef daar veel plezier aan. Toch is het ook een kwestie van enorm opletten en aan 1000 dingen tegelijk denken. Concentratie dus! De presentatie van de producten die ik in opdracht maak is steeds weer een klein feestje. Heerlijk om enthousiaste reacties te krijgen op een eindresultaat.

Zou jij beweren dat jij een foto/design filosofie hebt?
Esthetiek en gevoel voor verhouding vind ik belangrijk. Ik houd erg van het combineren van fotografie en kunst. Maar ook van combinaties van erfstukken en kunstzinnige gebruiksvoorwerpen. Bijvoorbeeld een verzameling oude bordjes tezamen met door mij gemaakte fotoborden. Kwaliteit in materiaalkeuze is wel een vereiste. Mijn fotowerk is over het algemeen vrij groot van afmeting.

Ik en mijn partners bij de Reis van de Heldin waren helemaal gek op wat jij noemt ‘Lichtobjecten’ Hoe is dit idee ontstaan en hoe wil je daar mee verder?
De producten die ik aanbied op mijn site, waaronder het lichtobject, ontstaan door veel om mij heen te kijken! Naar tentoonstellingen gaan,op het straatbeeld letten, winkels of bedrijven gespecialiseerd in afdruktechnieken bezoeken. Ik lees veel boeken over kunst. Het is een combinatie van al deze indrukken die tot een product kunnen leiden. En heel belangrijk: het is nog niet in deze vorm op de markt en ik zou het zelf graag willen hebben! Het lichtobject is een vorm van fotopresentatie die als een soort persoonlijk kunstwerk van de muur afspat.

Hoe werk jij samen met klanten? Is dat een kwestie van veel heen en weer gaan van ideeën?                                                                                                                       Mijn fotografieopdrachten ontstaan vanwege mijn stijl van fotograferen. Maar binnen die stijl is het zeker voorgekomen dat een opdrachtgever heel precies kon omschrijven wat voor sfeer de foto zou moeten hebben. Heel uitdagend vind ik dat. Met de producten die ik aanbied is dat niet zo. Vorm, materiaal een maten zijn min of meer een vast gegeven. Ik adviseer graag bij de keuze voor een bepaald product en de plek waar een werk het beste tot zijn recht komt.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s