Het Ene Geweldige Verhaal

Het heet Het Ene Geweldige Verhaal omdat het gaat over de meest substantiële zaken in jouw creatieve leven en werk:  jouw passie, jouw onderneming, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw tijd, jouw geluk.

Er heeft altijd een verlangen bestaan om de belangrijke zaken op 1 plek te verzamelen. In het midden van alle chaos en verschillende bronnen van kennis, iemand heeft de moeite genomen om verhalen te verzamelen, onderscheiden, te rubriceren en te vertellen wat essentieel is. In een wereld de overloopt van informatie is wat wij het meest nodig hebben curatie. Het Ene Geweldige Verhaal heeft als missie om de beste en meest betekenisvolle verhalen te bieden op het gebied van een creatief leven en ondernemen in de tweede helft van het leven.

Uiteindelijk is het leven slechts  700.000 hours lang dus we moeten zorgen dat de verhalen die we nodig hebben niet verloren gaan of dat het te lang duurt voor je ze vindt.

Het Ene Geweldige Verhaal  vindt opnieuw uit wat een boek is. Tot nu toe zijn boeken de meest ambitieuze manier waarop ideeen zijn gepresenteerd. Maar zij hebben belangrijke beperkingen. Zij zijn vaak geschreven in een relatief korte tijd. En als ze klaar zijn, kunnen ze niet veranderd worden (ook al heeft de auteur een geweldig nieuw idee). Zij worden vaak ook beperkt tot woorden, beelden zijn te duur en film is onmogelijk.

Het Ene Geweldige Verhaal is geschreven door Peter met de verhalen van vele creatieve mensen wereldwijd die aan het project hebben deelgenomen. Het blijft veranderen en evolueren. Het is gevuld met beelden en films en tekst. Door online te zijn kan het een beetje groeien elke dag, wanneer nieuwe verhalen langs komen en het is eenvoudig toegankelijk over de hele wereld, gratis.

Het gevaar van chaos is iets waar we lang over hebben nagedacht. In een eeuw waar het niet langer moeilijk is om aan veel informatie te komen is de uitdaging hoe het te ordenen, zodat je als creatieve professional kunt vinden wat je nodig hebt in de tweede helft van jouw inspirerende leven. In Het Ene Geweldige Verhaal  werken wij met jouw thema’s als creatieve professional of ondernemer op de eerste plaats. Het is gestructureerd naar de gebieden van jouw creatief ondernemerschap, waar verhalen gebruikt worden en noodzakelijk zijn.

Net als een normaal boek is Het Ene Geweldige Verhaal verdeeld in hoofdstukken: het is onze manier om de realiteit op te delen en de nadruk te leggen op wat het meest van belang is. We nodigen jouw uit om rond alle delen van het verhaal te navigeren. En de verhalen te gebruiken om jouw eigen verhaal vanuit verschillende perspectieven te benaderen.

Normaal denken we aan een boek als iets dat je leest van begin naar einde. Wanneer je het uitgelezen hebt, haal je het van jouw lijst. Maar hier kun je terugkeren: delen zullen veranderd zijn, genuanceerd zijn, het zal geevolueerd zijn. Het zou mooi zijn dat je Het Ene Geweldige Verhaal regelmatig leest, er af en toe in bladert, nieuwe verhalen exploreert.

Dit boek is onderdeel van de Reis van de Heldin. Het is het brein en de bibliotheek van de Reis van de Heldin en het pakt de verhalen die je zult tegenkomen in de dagtrips, de special events, de reizen in de wereld.

 


 

 

Advertisements