De Reis van de Heldin van Petra van Barele

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie in mijn werk, is werken met Italië. Italië heeft voor mij alles, een heerlijke eerlijke keuken, de prachtige taal, gastvrijheid, de mensen zijn trots en gepassioneerd, de schoonheid van het land zelf met name op cultureel en natuurlijk gebied. Elke regio is een landje op zich, met haar diversiteit aan landschappen en bouwstijlen. Buitengewoon Italië.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Werken in en met Italië en het hele land doorreizen, heel veel mensen leren kennen. Uiteindelijk van mijn oude dag kunnen genieten in dit prachtige land.

Wat is mijn grootste angst? Die heb ik niet, ik ben erg gedreven in hetgeen waar ik mee bezig ben. Wanneer het ene niet lukt stap ik naar het volgende.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Mooie dingen creëren, mensen verbinden. Mijn passie overbrengen en hierdoor andere mensen ook gelukkig maken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik praat alleen maar over Italië, dit nemen vrienden en familie mij niet altijd in dank af.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik kan vrij moeilijk nee zeggen.

Wanneer zou ik liegen? Niet

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? De kleine producenten, die alles opzij zetten om hun passie te verwezenlijken.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Soms kan het hectisch zijn, omdat ik met meerdere dingen tegelijk bezig ben.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In Italië, in Rome en Le Marche.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie is iets wat je voelt in je hart, in je lijf, in je hoofd. Dit verdwijnt nooit, ik neem het mee mijn “graf” in.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Wat zakelijker worden, maar wel mijzelf blijven.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dit gaat eraan komen een event neerzetten voor kleine producenten uit Italië en Nederland en hiervoor een platform creëren. 2018!!! En een boek schrijven, over producenten… de rest verklap ik nog niet.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Dat is nu inmiddels we duidelijk geworden denk ik, Italië what else..

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezin.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Spontaan, extravert, optimist, mensenmens, levensgenieter.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Mijn stad? Dat is leuk, dan denk ik meteen aan Italië, Rome, Milaan, Ascoli Piceno en niet aan Nederland.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Een aperitivo bij café Meletti in Ascoli Piceno in Le Marche. Eten bij onze Italiaanse vriend in Amersfoort, Ristorante San Giorgio in de Krommestraat.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Eros Ramazotti

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vader!!! En Carlo Petrini!!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Under the Tuscan sun, een echte feel good movie…

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Creëren van een eigen bedrijf, zonder er meteen aan te hoeven verdienen. Deze kans krijg ik nadat ik altijd mijn echtgenoot de ruimte heb gegeven om te groeien. Nu is het mijn tijd, kinderen zijn de deur uit en ik heb tijd en het hoeft niet meer naast een parttime baan.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Italië is natuurlijk één groot kunstwerk, ik ben er niet intensief mee bezig maar geniet er van wanneer ik in Italië ben.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Sinds juli 2016 is dit Dr. Peter Zuurbier, m.i.v. 1 januari mijn officiële business partner en goede vriend. We hebben elkaar leren kennen in Umbrië in april 2016. Hij is al gepensioneerd, een man met heel veel levens en werkervaring en de juiste connecties. Heel fijn!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Dr. Peter Zuurbier, Italiaanse producenten, Rita Lauretti, Slow Food IT en NL, mooie accommodaties.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Naar de reizen en het Food Event in 2018!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? In november 2016 heb ik heel veel mensen ontmoet in Italië en Nederland die te maken hebben met Food op verschillende manieren. Iemand die ik in het bijzonder zou willen ontmoeten is Carlo Petrini, de oprichter van Slow Food Italia.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Social Media, Website, en ik hoop tijdens een TV programma, maar hier zijn we nog mee bezig.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?       Dr. Peter Zuurbier

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via email info@buitengewoonitalie.nl

Cari Saluti, Petra van Barele http://www.buitengewoonitalie.nl (binnenkort een nieuwe website)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s