De Reis van de Heldin van Magda Meijer

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn passie is het creëren op zich, het concentreert zich niet op een enkele passie, maar bestaat uit verschillende creatieve onderdelen. Schilderen, boetseren, tuinen ontwerpen, binnenhuis styling, koken of een dameskleding collectie samenstellen. En dit alles doe ik vol passie en overgave. Niet alles tegelijk hoor. Haha.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Geluk zit in jezelf als je een positief mens bent en bij jou het glas altijd half vol is en niet half leeg; dan is dat ultiem geluk.
Voor mij althans.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik door een of ander mankement uitgeschakeld zal worden. Dit niet alleen omdat ik dan creatief niet meer zou kunnen functioneren, maar ook omdat ik in het gezin de bouwsteen ben, die alles in goede banen leidt. Waar iedereen van weet waar ze moeten zijn, als er iets niet helemaal loopt, zoals het zou moeten lopen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Op dit moment boetseer ik ,,Exotische Vrouwen” en kan ongelofelijk genieten van een beeld dat klaar is en mijn goedkeuring kan wegdragen. Dat gebeurt niet vaak, want ik ben een ras perfectionist,
Denk dan: misschien moest dat oortje toch iets meer naar achter:
Op de kunstacademie was mijn bijnaam ,,millimeter oogje” dat zegt genoeg denk ik. Haha.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik denk mijn perfectionisme, het is nooit helemaal goed. En misschien verwacht ik dat van mijn omgeving ook wel, zie dat ik bij hen ook graag de lat hoog liggen.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn discipline . Ik ga altijd door; kan niet, bestaat niet. Ik draag als het moet mijn beelden van 23 kilo zelf naar hun plaats. Dat komt mijn rug niet ten goede. Maar ja ik ben de dochter van een beroeps militair. Vandaar misschien.

Wanneer zou ik liegen? Als ik met de waarheid iemand pijn zou doen, dan zou ik liegen.
De waarheid moet gezegd worden is de slogan. Voor mij is dat, de waarheid mag gezegd worden. Het is niet nodig om te zeggen ‘wat ben je dik’ of ‘wat ben je oud geworden’. Zeg in de plaats daarvan, ‘wat kan jij je leuk kleden ondanks dat je wat voller bent’. Dan maak je iemand zijn dag weer goed.

Welke personen in mijn professie die nu leven bewonder ik het meeste? Ik bewonder Mark Newman, Jean Coderch Pares, Woodrow Nash en natuurlijk Philippe Faraut, die prachtige instructieboeken maakt voor mensen, die boetseren.

Waar houd ik het minste van aan mijn werk? Het uithollen van mijn beelden. Dat is met zo’n groot beeld niet alleen zwaar maar ook vreselijk vuil werk. Als het beeld de oven in gaat dan geeft dat 34 uur spanning omdat er altijd kans bestaat, dat het zou kunnen knappen. Aangezien ik ongeveer 80 uur aan een beeld werk is dat een tragedie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk. Dat is niet in een enkele plaats of tijd aan te duiden. Ik kan met een expositie als alles op zijn plaats staat heel gelukkig en tevreden zijn met het resultaat.

Wat zegt de uitspraak ,,Passie Pensioneert Nooit” mij? Dat er gelukkig geen leeftijd bestaat om uit te voeren waar je gelukkig van word. Als artiest zitten er zoveel creatieve uitdagingen in je hoofd die hun weg nog moeten vinden dan heb je geen tijd om te stoppen. Zolang het lichamelijk en geestelijk mogelijk is tenminste.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik wat luchtiger door het leven zou kunnen gaan. Wat makkelijker met mensen kon omgaan. Bij mensen, die ik pas leer kennen, kom ik vrij gereserveerd over, omdat ik toch wel eerst de kat uit de boom kijk. Maar zijn ze eenmaal door de selectie heen, dan hebben ze aan mij een hele goede attente en lieve vriendin. Dat weet ik zeker.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik sta nog steeds zelf te kijken van mijn prestaties. Mijn eerste beeld dat ik maakte vond ik al prachtig , dacht toen al goh, kan ik dat, wat een grote prestatie. Nu 6 jaar later vind ik dat een monster haha! Dus ik ben volgens mijn eigen maatstaven altijd aan mijn grootste professionele prestatie bezig, als ik weer aan een nieuw beeld begin.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Waar ik het liefs zou willen werken daar heb ik geen specifieke voorstelling van. Ben nu van ons tuinhuis een atelier aan het maken en bezig om daar de juiste sfeer te creëren Met wat kaarsjes mooie muziek en de koffie bij de hand weet ik zeker dat ik daar fijn ga werken. En met waar ik leef ben ik eigenlijk ook heel tevreden.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Natuurlijk mijn gezin. Maar na 2 zonen heb ik een kleindochter gekregen. Ik wilde altijd graag een dochter en heb dan nu een kleindochter van 12 jaar. Een echt meisje meisje en daar ben ik ontzettend blij mee!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ook hier moet ik op antwoorden perfectie en discipline. Wat op zich niet fout hoeft te zijn. Ik heb veel bereikt in mijn leven om trots op te zijn. Ik ben een bevoorrecht mens.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis? Ik krijg de beste ideeën als ik uitgerust ben. Dat is tijdens een vakantie, een lui weekend of voor het slapen. Ik kan ook niet te lang op vakantie, want dan begint de creativiteit ineens te kriebelen en dan wil ik naar huis om weer een nieuw beeld op te zetten.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis in mijn stad. Ik kom heel graag bij restaurant de slagmolen in Opgladbeek. Dit is een super restaurant en het is echt een feestje om daar te eten. Ook in Roermond op de markt kom ik graag om daar bij het Munsterhof een ,,Bomba” te drinken dat is een koffie met advocaat en slagroom.
Heerlijk!

Welke boeken hebben mijn leven beinvloed en hoe? Er zijn niet echt boeken die mijn leven op een of andere manier beïnvloed hebben. Wel heb ik massa’s boeken ,,verslonden” in mijn leven.waaronder verschillende boeken in verschillende fases van mijn leven. Roal Dahl, Stephan King. De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafon. De vliegeraar.en massa’s thrillers. Maar sinds ik in juli vorig jaar ben begonnen met Facebook en Instagram komt er van lezen niet veel meer terecht.

,,You Only Die Once ” Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag. Nou ikzelf ben een grote liefhebber van Zuidamerikaanse muziek.Salsa, merengue, bachata en de Spaanse flamengo. Ik dans ze ook allemaal want ik ben gek op dansen.
Maar om deze muziek op mijn begrafenis te laten horen lijkt me niet zo’n goed idee want dan staat straks iedereen te swingen. Of misschien juist wel. Haha.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in dit leven? Mijn zusje Aimee bijvoorbeeld dat is net Florence Nightengale zij werkt met zwakbegaafde jongeren daar heb ik respect voor.
Mijn man, omdat zijn werk ook zijn passie is en hij zich daar ook steeds weer met nieuwe energie aan overgeeft. Mijn schoonbroer die vorig jaar overleden is op 57 jarige leeftijd, Die zoveel pijn heeft moeten doorstaan, maar altijd bleef lachen en zo ongelofelijk positief was.Een echte held!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? De walvisrijder een film uit 2003. Prachtig! Deze film is opgenomen aan de oostkust van Nieuw Zeeland in het dorpje Whangara. Het gaat over de traditie van de Maori’s. Een hele spirituele film met een boodschap.Ontstaan uit de roman van de Maori : Witi lhimaera.:

Wat zegt de uitspraak ‘De financiële Vrijheid om te creëren ‘ mij? Ik bevind mij gelukkig in de bevoorrechte positie dat ik altijd mijn creativiteit heb kunnen ontplooien zonder mij zorgen te hoeven maken over het financiële aspect.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik wil mezelf geen echte kunstkenner noemen. Voor mij is kunst iets wat ik mooi vind en graag in mijn bezit zou willen hebben. Over kunst valt niet te twisten wat de een mooi noemt vind een ander misschien lelijk.

Wie is mijn grootste Fan/sponsor/partner in crime? Dat is met stip mijn eigen man. Hij vind geweldig wat ik doe en de arme stakker moet die zware beelden ook nog steeds naar de oven slepen. En dan snel naar de masseur haha.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik zou eigenlijk graag weer willen gaan tekenen met grafiet of pastel daar kan ik dan ook in mijn vakantie mee door.
Na de kunstacademie heb ik 10 jaar getekend en geschilderd, dus ik heb wel wat basis.ik ben al steeds aan het kijken naar een workshop tekenen, maar die zijn vaak zo ver uit de buurt.

Naar welk project, in 2017 kijk ik uit? Op dit moment exposeer ik in de showroom van Excellent -Art Utrecht . Tot en met juni. Ik kan maar 8 beelden per jaar maken. Heb voor dit jaar al 3 expositievoorstellen moeten afzeggen omdat er geen beelden meer zijn.
Onder andere ook een expositie samen met Kris Geheim-art. Jammer, maar dat gaan we volgend jaar doen hebben we afgesproken.

Waar kan je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Het komende half jaar in de showroom van Excellent-Art Gelegen in de Louwman exclusive garage proostwetering 53 Utrecht.Daar staan mijn beelden tussen de maserati’s,lexus en mc. Laren auto’s

Wie zie je graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert nooit verhaal te vertellen? Louis Nagelkerke, Lied de Haas, Paz Sans Fle, Jan Teunissen, Shirley Weifenbach of Lilian Steenhuisen allemaal hele goede kunstenaars.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

Via mijn website http://www.magdameijer.com
Of via Facebook of Instagram.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s