De Reis van de Heldin van Cindy Lou Roxanne Monsanto

Wat is de grootste passie in mijn werk? Ik heb een grote aandrift tot creëren. Het is tevens een soort redding van mij als mensenvrouw. Het liefst zou ik verdwijnen in de werkelijkheid die ik schep. In het maken van m’n eigen wereld schuilt een groot verlangen naar de magie die ik in de dagelijkse realiteit mis. Ik verschuil me achter verf, houtskool, beelden, woorden. Het maakt niet uit. Als ik er maar in weg kan dromen. Verf en ik begrijpen elkaar.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Wanneer ik alleen nog maar hoef te schilderen en tekenen. Dat ik zo rijk ben dat ik niet meer hoef te werken. Begrijp me goed, ik heb mijn docentschap en het coachen van mensen hoog in het vaandel en kan steeds opnieuw genieten van de ontwikkelingen in de verbindingen van mens tot mens. En toch…als ik alleen nog maar hoefde te scheppen zou dat mijn ultieme geluk zijn.

Wat is mijn grootste angst? Vooral het financiële gedeelte als ZZP-er baart mij soms enorm veel zorgen. Steeds opnieuw dat gevecht, altijd lopen rekenen in een supermarkt, nee verkopen aan sociale activiteiten. Ik vind de eenzaamheid in mijn beroep niet erg, maar de isolatie door armoede griezelt mij toe. En soms als ik mij niet goed voel of heel moe, dan ben ik wel eens bang dat ik niet goed genoeg ben. Dat is ook een gemene demon.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik houd het meest van de dagen in m’n atelier. Van de geur van het oude hout en salie. Van hoe de zon daar naar binnen dendert. Ik houd ook van de vrijheid. Van m’n werk dusdanig indelen dat elke dag anders is.

Mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn autistische gedrag wanneer ik opga in een klus of idee. Ik wordt erg asociaal als iets mij pakt. Ik kan ook erg snel geïrriteerd raken als iemand me komt storen in mijn werk.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is mijn eerlijkheid. Mijn naasten vinden soms dat ik tegen mezelf in bescherming genomen moet worden. (ik lees dit interview niet na en laat het ook niet eerst door een ander zien en ik weet nu al van wie ik wat voor commentaar ga krijgen ha ha ha. En m’n ietwat gulle aard is ook een valkuil. Ik vraag niet genoeg geld voor mijn werk en ben geneigd kunst weg te geven.

Wanneer zou ik liegen?? Ik lieg soms over mijn gevoelens, dan speel ik stoer maar ga van binnen aan diggelen. Dat merkt nooit iemand aan mij en als je het zou vragen zou ik het ontkennen.

Welke personen in mijn professie die nu leven bewonder ik het meeste? Ik kan enorm veel respect voelen voor mijn collega’s, bewondering dat heb ik nooit zo.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik houd het minst van de administratie. Boekhouding vind ik een gruwel. Verf begrijp ik, maar getallen zijn iets onbegrijpelijks voor mij. Gelukkig heb ik een geweldige accountant.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Mijn eerste succesvolle tentoonstelling in “de Vide” Zuid-Holland in 2000 en toen ik de eerste recensies van mijn eerste kinderboek las in 2016… Ik ben ook altijd wel gelukkig als ik schilder.

Wat zegt de uitspraak “Passie pensioneert nooit” mij? Ik ga door tot m’n dood, stoppen met schilderen is stoppen met leven.

Wat ik aan mezelf zou willen veranderen? Niets.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn grootste professionele prestatie tot nu toe is dat ik al een half jaar in staat ben om met mijn 2 kinderen het hoofd boven water weet te houden zonder subsidies. Het geef mij veel voldoening om onafhankelijk te kunnen zijn. Update. op dit moment ga ik koppie onder, eerlijk is eerlijk.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Momenteel loop ik met de droom om een half jaar in Ierland aan mijn volgende kinderboek te werken. Geen idee hoe ik dat ga financieren, maar waar een wil is…. Verder ben ik een echte kreeft, die willen altijd weer terug naar huis. Groningen daar wil ik blijven. En dan in de winter naar een warm oord haha. Ibiza lijkt mij wel wat.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn meest waardevolle bezitting? Ik heb niks met bezitting, we “bezitten” niets. Ik hecht niet aan spullen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn meest markante karakteristiek? Mijn voorkeur voor afwijkingen en m’n autistische neigingen. Uiterlijk is dat het heksenmark midden op mijn neus.

Waar ik mijn beste ideeën krijg? Overal ! Ik heb continue een overdosis aan ideeën, ik wilde dat ik de tijd had om ze allemaal uit te voeren.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis in mijn stad? Anat is mijn favoriet op dit moment. Een veganistisch biologisch ontbijt en lunchcafé aan de zoom van Het Noorderplantsoen in Groningen. Ze serveren een gembershotje, waar ik voor om rijd.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed? Alle sprookjesboeken die ik ooit las, en de Sciencefiction boeken en de fictionboeken, maar het meeste invloed heeft nog steeds “The artist way” van Julia Cameron, daar werk ik mee. Hierdoor leer ik in m’n eigen waarheid te blijven, niet alleen qua werk, maar ook qua levenswaarden.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Mijn favoriete schrijvers zijn George Martin, Tolkien, Gabriel Marquez, Couperus…

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Welke muziek er op mijn uitvaart gespeeld wordt? Some times it snows in april van Prince en de Flaming Lips met het nr Ego tripping at the gates of hell.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn helden in real life of fictie? Ik…ik werd mijn heldin. Dat kon niet anders.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Welke film zou ik aan bevelen? Alphabet van Erwin Wagenhofer. Het is een aanklacht tegen het resultaatgerichte onderwijs van nu en een ode aan de menselijke verbeeldingskracht.

Wat zegt de uitspraak “De financiële vrijheid om te creëren” mij? Het is mijn grootse wens om financieel zo bovenop te raken dat ik nog meer kan doen wat ik wil. Een soort eeuwige buffer, dat wil ik.

Welke rol kunst speelt in mijn leven en mijn werk? Na mijn kinderen speelt kunst de grootste rol in mijn leven, het is mijn leven.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn grootste fans/sponsors/verzamelaars zijn mijn beste vrienden Miranda Nieman en Ben Onderstijn de kapitein. M’n partner in crime is Marian Tappel, we hebben naast onze eigen toko’s samen ook een bedrijf, dat heet Nooitmeermaandag. We geven onder die naam maffe kunstworkshops en bouwen installaties op festivals.

Met wie zou ik in 2017 wel willen werken?? “Happy ship” of “Pixar” de beste animatiebedrijven die ik ken… haha ik wil mijn wonderlijke wereld wel in beweging zien komen. Vooral de figuren uit mijn boeken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Er zijn een aantal projecten waar ik enorm naar uit kijk. Spinbarg..verhalen van Groningen, waar ik een serie houtskooltekeningen voor mag maken. Een expositie in Museum Thijnhof. En een opdracht die me deze lente naar Florida voert 🙂

Welke mensen in mijn professie ik graag zou ontmoeten dit jaar? Een leuke galeriehouder op Manhattan die mijn werk wel ziet zitten in New York, Venus of Michael Werner haha. O… en een leuke uitgever voor m’n volgende boek, een grote, lemniscaat of Gottmer, en dan internationaal gaan.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je kunt mijn werkzaamheden volgen op facebook, daar vind je via linkjes bovenaan bij mijn profiel ook mijn online galerie en de evenementen waar ik exposeer en bouw.

Hoe kun jij contact met mij opnemen Via dat medium kun je ook makkelijk contact met mij opnemen, maar je kunt mij ook mailen clrmonsanto@gmail.com

https://www.facebook.com/RoxanneMonsanto

https://www.bol.com/nl/p/loetjoeboek/9200000057032272/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s