De Reis van de Heldin van Martine Hermens

Wat is mijn grootste passie? Mijn bedrijf Stijlconcept. Ik heb mijn eigen droombaan gecreëerd. Iedere dag is anders en ik ontmoet zoveel nieuwe en inspirerende mensen. De afwisseling; trainingen voorbereiden en geven, de gesprekken, netwerken, nieuwe ideeën uitwerken, marketing, social media, veel op pad zijn en mensen inspireren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik geloof in geluksmomenten. Het zit hem in de kleine dingen. Trots zijn op de persoonlijke groei van mijn zoon. Op een terras zitten met een Dirty Chai en de zon op mijn gezicht. Krakend fris beddengoed, een mooie bos bloemen, vriendschappen,  friday night met mijn nichtjes, goed glas wijn, muziek, Tony Chocolonely met karamel en zeezout.

Wat is mijn grootste angst? Dat er iets zou gebeuren met mijn zoon en andere dierbaren. Verder ziek worden en het verliezen van mijn onafhankelijkheid.

Waar hou ik het meest van aan mijn werk? Mensen inspireren en motiveren; ze helpen inzichten geven in hun eigen gedrag en dat van anderen, de mooiste versie van zichzelf laten zien. De binnen- en buitenkant in balans helpen brengen, waardoor ze effectiever zijn in hun communicatie en meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Te laat komen. De klok en ik zijn geen vrienden, ik kom bijna altijd te laat (6 minuten) tot ergernis van mijn vrienden. Verder kan ik soms te goedgelovig zijn, Ik wil het goede in iedereen zien, daardoor nam ik in het verleden wel eens de verkeerde beslissing. Mijn hart laten spreken in plaats van het verstand. Maar iedere gebeurtenis leert je ook weer iets over jezelf.

Wat is mijn grootste valkuil? Te veel hooi op mijn vork nemen; zoveel doen in een week dat ik in het weekend moet bijkomen. Moeite mezelf te begrenzen.

Wanneer zou ik liegen? Als ik een cadeau krijg wat ik lelijk vind of bij iemand eet die niet kan koken.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Mijn moeder. Ze is zowel lief, krachtig als zorgzaam. Ze staat voor iedereen klaar. Ze heeft me vooral geleerd om zelfstandig en sterk te zijn, ook al geeft het leven je soms citroenen. Je mag best een dag verdrietig zijn, maar daarna pak je jezelf bij elkaar en ga je door.  Het loopt altijd anders dan je denkt, maak je vooraf niet teveel zorgen.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Het administratieve gedeelte, achter mijn laptop zitten. Ik krijg energie van workshops, trainingen en netwerken en niet van boekhouden of voorstellen schrijven.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Na afloop van een training of workshop met een leuke groep mensen. Als ik na de training feedback krijg dat ze inzichten hebben gekregen of als ik ze enorm hoor lachen tijdens een sessie. Of die keer dat ik een medewerker mocht coachen en hij hierdoor inzichten kreeg en er gedragsverandering plaatsvond. Het gevolg hiervan is een opdracht om alle medewerkers te trainen. Als dat geen compliment is.

Wat zegt de uitspraak “Passie Passioneert Nooit” mij? Ik hoor wel eens je bent wat je doet. Als hetgeen je doet oprecht is en vanuit je hart voel je passie. Daar krijg je energie van, groei je van en daarmee maak je het verschil.  Dat is wat mensen zien en voelen en daarom willen ze met je samenwerken.  Zolang je naar je gevoel luistert en je werk met passie blijft vervullen hou je het in stand.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets.  Sinds ik de regie over mijn eigen leven heb is er zoveel veranderd in positieve zin. Mijn bedrijf, meer zelfvertrouwen, geloof in mijn talenten, rust en helemaal mezelf zijn, ongeacht waar ik ben. Ik heb veel geleerd van alles wat ik heb meegemaakt en dat heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.  “Eindelijk” voel ik me oprecht gelukkig met mijn leven. Dus dit gevoel wil ik vooral vasthouden.  Een mooie werk- en privé balans.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Mijn bedrijf vanuit het niets starten met 0 klanten. Als ik zie waar ik nu sta, hoe groot mijn netwerk is en met wie is samenwerk voel ik trots.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Hetzelfde. Ik ben pas “laat” begonnen met mijn bedrijf en wil dit nog heel lang doen. In een volgend leven zou ik ermee verder gaan maar dat met een aantal specialisaties erbij. Ik zou gedragspsychologie gaan studeren en fashion design.  Ik zou kleding op basis van het figuurtype willen ontwerpen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg in mijn stad? Op mijn yogaschool. Na een les is mijn hoofd leeg en ademhaling rustig. De beste ideeën komen dan vanzelf naar binnen. Thuis achter mijn bureau met muziek aan word ik ook creatief.

Wat is mijn favoriete plek om te eten of drinken, in mijn stad? In Nijmegen zitten zoveel leuke tentjes. Het hangt van mijn stemming af en met wie ik ben. Ik heb bijna alles een keer geprobeerd. Waar ik wel blij van word is koffie bij Fresca, lunchen bij Fika, hapjes bij Nibbles of Bavatte bij Flores.

Wie is mijn grootste fan/partner/sponser in crime?  Ik hoop dat mijn klanten mijn grootste fans zijn, want dan zijn ze mijn ambassadeurs.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Accountants- en advocatenkantoren. Daar veranderd zoveel. Tot nu toe zijn ze vooral vakinhoudelijk bezig geweest en het lijkt me prachtig om soft-skills te trainen en ze bewust te maken van hun gedrag en uitstraling. Ze leren de verbinding met de klant aan te gaan.

Naar welk project in de nabije toekomst kijk ik uit? Er spelen nu twee heel interessante projecten waarover ik in gesprek ben. Helaas kan ik hierover nog niets melden, maar daarover binnenkort meer.  Hou mijn Facebook en LinkedIn in de gaten.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Coco Chanel en Carl Jung (als ik terug in de tijd kon gaan)

Hoe kun je contact met mij opnemen?

www.stijlconcept.nl

martine.hermens@stijlconcept.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s